Terug naar overzicht

Het traject van een Data-enthousiast: Het Verhaal van Nancy

Een data-gedreven traject

In de financiële wereld vertellen cijfers een verhaal, en niemand begrijpt dit beter dan Nancy. Ze heeft een uitstekende reputatie opgebouwd als Reporting Analyst in het Enterprise Risk Management-team bij Ayvens. Nancy, afkomstig uit Tirana, Albanië, is door haar studie in Nederland de data-enthousiast geworden die ze vandaag de dag is.

Van student tot professional

Na het afronden van haar studie was Nancy enthousiast om de arbeidsmarkt te betreden. “Ik wist dat ik direct aan het werk wilde voordat ik mijn masteropleiding begon,” herinnert ze zich. Destijds was ze niet zeker welke richting ze wilde inslaan, maar haar interesse in Financial Risk Management leidde haar naar Risketeers. “Ik overwoog om in het vakgebied te werken voordat ik verder ging met mijn studie, en ik ben tot de conclusie gekomen dat het een slimme keuze was. In mijn functie werk ik met verschillende risicogebieden vanuit zowel data- als financieel perspectief, wat me een sterke voorsprong geeft in mijn carrière, niet alleen in Risk Management,” legt ze uit.

Dynamiek op de werkvloer

Een van de grootste uitdagingen voor Nancy was de overgang van de universiteit naar een professionele omgeving, waar de dynamiek en verwachtingen sterk verschillen. “Dit is de eerste keer dat ik mijn tijd volledig aan een baan wijd, aangezien ik hiervoor altijd stage liep naast mijn studie,” legt ze uit. De bedrijfscultuur kan overweldigend zijn, vooral voor junior medewerkers die omringd zijn door ervaren professionals. “Het kostte wat tijd om te wennen, maar vragen stellen en openstaan voor leren maakte het verschil,” geeft ze toe. Met ondersteuning van haar mentor kreeg Nancy de gelegenheid om inzichten en advies te verkrijgen over het opbouwen van haar zelfvertrouwen bij het aangaan van haar nieuwe verantwoordelijkheden. Haar mentor hielp haar ook haar sterke punten te ontdekken door middel van directe coaching en leerde haar manieren waarop ze die sterke punten op de werkvloer kon toepassen.

De balans van vaardigheden

In haar rol benadrukt Nancy het belang van het balanceren van technische vaardigheden met soft skills. “Hoewel technische vaardigheden gewaardeerd worden, maken soft skills je uniek. Dit omvat stakeholdermanagement, prioriteiten stellen, efficiënte communicatie en het stellen van grenzen op de werkvloer,” deelt ze. Ze erkent dat hoewel sommige mensen van nature affiniteit hebben met deze vaardigheden, ze ook door ervaring en training in de loop van de tijd ontwikkeld kunnen worden.

Advies voor toekomstige Risketeers

Voor degenen die nadenken over een rol bij Risketeers heeft Nancy waardevol advies: “Het is volkomen normaal om je onvoorbereid of onzeker te voelen over de vaardigheden die voor de functie vereist zijn. Dat is waar een traineeship voor dient!” benadrukt ze. Met toegewijd mentorschap bieden mentoren voortdurende begeleiding en delen ze hun kennis, zodat elke trainee persoonlijke ondersteuning ontvangt om essentiële vaardigheden te ontwikkelen, zelfvertrouwen op te bouwen en zijn of haar carrièredoelen te behalen. Ze moedigt beginnende professionals aan om deze groeikans te omarmen en herinnert hen eraan dat leren een doorlopend proces is. “Ik heb onschatbare vaardigheden opgedaan tijdens mijn werk, en iedereen om me heen was bereid om te helpen en erg geduldig,” deelt ze. Volgens Nancy is de sleutel om een oprechte interesse in het vakgebied te tonen, samen met een sterke bereidheid om te leren en bij te dragen. “Wat het meest belangrijk is, is een bewezen interesse in het vakgebied en de bereidheid om te leren en bij te dragen,” sluit ze af.

Ook een data enthousiast worden? Heb je vragen? Neem contact op met Roy Out: